Les illes

Aquest cap de setmana aprofitant que els grans estaven al Parc Güell i les Guineus miraven una pel·lícula el grup d’Esquirols i Dofins vam apropiar-nos de tots els patis per fer coses molt divertides!

Per començar vam fer uns jocs més o menys curts, d’aquest que tots coneixem i als que hem jugat moltes vegades però que ens segueixen agradant. Primer un cercle de parelles, aquell en el que hi ha dos cercles i tots girem i després hem de correr a seure amb la nostra parella esquena contra esquena vigilant de no seure sobre el seu cap… Potser no us ho creieu però són coses que passen, podeu preguntar-li a la Vivi!!

Esquirols i Dofins

Després vam jugar al pichi, ja el coneixeu així que no us l’explicaré però he de dir que tenim uns nois i noies molt ràpids i forts, les pilotes volaven molt lluny i no paraven de fer punts!

Esquirols i Dofins

Esquirols i Dofins

Esquirols i Dofins

Després d’això ja tocava començar amb l’activitat del dia i és que dissabte ens tocava fer una dinàmica. Potser us pregunteu què és una dinàmica doncs no us preocupeu que us ho expliquem: una dinàmica és una activitat en la que intentem treballar un valor, un objectiu o qualsevol cosa que creiem que és important que els nens i nenes coneguin. Amb les activitats que fem setmana a setmana ja treballem uns objectius però amb aquestes dinàmiques intentem aprofundir en un tema en concret. Per exemple aquest dissabte voliem treballar la solidaritat i per aquesta raó vam fer la dinàmica de les illes.

Ens vam dividir en quatre grups separats per illes i cada grup tenia un material i una discapacitat, uns eren muts, els altres cecs, el tercer grup no tenia mans i els últims no podien caminar. L’objectiu del joc era aconseguir fer una cara que espresses un sentiment però clar cada grup a la seva illa no podia aconseguir-ho, havien d’anar en barca a les altres illes per veure si els hi deixaven el material necessari per acabar la seva cara.

Esquirols i Dofins

D’aquesta manera, els diferents grups van anar passant per totes les altres illes demanant si els hi podien deixar els colors o si els ajudaven a retallar. Penseu que és molt difícil retallar quelcom si no tens braços i imagineu com pot quedar una rodona si no veus el que estas fent!

Finalment tots els grups van acabar les seves cares amb l’ajuda dels altres i així van aprendre no només que compartir sempre és millor que no ser egoista si no que també van veure com de difícil pot ser la vida d’una persona amb una discapacitat.

Tots ho van fer molt bé i es van ajudar molt sense discutir ni barallar-se i el monitor i les monitores estem molt contents de com va funcionar el joc!!

Esquirols i Dofins

Després d’això, ens vam asseure tots junts per parlar una estona de les cares que haviem dibuixat i dels sentiments que hi havia. Què ens fa feliços, què ens fa enfadar o què és estar enamorat… vam estar xerrant del que era millor, com ens agrada estar amb els altres i del respecte cap a nosaltres mateixos i cap a les altres persones!!

Esquirols i Dofins

Com s’havien portat molt bé i ja tenien ganes de correr, saltar i brincar vam decidir que l’estoneta que quedava seria de temps lliure.

I aquí va acabar la tarda d’esplai entre partits de futbol, atacs de pessigolles i rodes i verticals!

Esquirols i Dofins

Esquirols i Dofins

Esquirols i Dofins

Ens veiem dissabte pel matí o per la tarda!!

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.