|  Exposició 30è  |  Samarreta 30è  |

Podem dir que per ara s’han acabat les celebracions i activitats preparades pel 30è curs del nostre Esplai. Ha estat una temporada de molta feina, moltes reunions i un caos de mails, whatsaps i missatges al facebook (sí gent, les noves tecnològies arriben a tot arreu).

Finalment, ara que arriba l’estiu volem posar-nos a recopilar tot això que hem fet per a poder guardar-ho per sempre en el nostre bloc. Tot i que aquesta és la primera pàgina que creem i que publiquem volem que sapigueu que això no acaba aquí. hi haurà actualitzacions, fotos, més pàgines i moltes més entrades de tot el que ha estat aquest 30è aniversari.

No podem oblidar que això encara no acaba i que l’any 2014 encara te mesos per endavant. Potser encara trobeu alguna sorpresa més. Per ara us deixem amb un dels articles que vam publicar a la revista del Pare Manyanet.

30 anys

Era l’octubre de 1984 quan una colla de joves iniciàvem una tasca que ha anat donant els seus fruits dins la comunitat educativa del Col·legi Pare Manyanet i el barri de Les Corts. Portem 5 anys ajudant a créixer com a persones a infants i adolescents a través del lleure.

Així comença la carta del cinquè aniversari de l’esplai, ens agrada tornar als origens i és que sembla mentida com passa el temps! Penseu com debien sentir-se aquells monitors i monitores d’un esplai amb cinc anys d’experiència. Què creieu? Feliços? Seguríssim. Il·lusionats? Per descomptat. Motivats? Està més que clar!!

Doncs des d’aquell moment ja ha passat molt de temps, molts anys que l’Esplai Natzaret segueix endavant i ara i aquí volem fer un petit homenatge a tot allò que ha anat passant al llarg del temps.

No són cinc anys, en són trenta i hem passat molts moments, alguns més baixos i d’altres de pujada, però seguim aquí amb moltes ganes, il·lusionant-nos amb cada rialla i motivats per tirar amb molta força d’un projecte que no només tracta de passar un dissabte entretingut sinó que va més enllà, és educar, és inculcar uns valors i créixer conjuntament com a persones, com a monitors i com a Esplai.

Són moltes les famílies que han participat del nostre projecte i amb les que hem fet comunitat i hem celebrat la festa, el joc, la natura, la música i la dansa, i l’expressió de viure un temps lliure amb sentit.

El temps passa, les coses canvien, però això continua. No són moltes, són moltíssimes les famílies que han anat participant del projecte. Nens i nenes que han crescut, adolescents que han volgut seguir fent grup, joves que han decidit que tot allò no acabava allà, pares i mares que ens ajuden, pregunten i s’il·lusionen amb nosaltres per cada petita passa que fem.

Si les famílies segueixen, també continuem amb la festa, el joc, les danses, les excursions… tothom pot dir que ha jugat al mata conills, però no tothom ha jugat a la mandonguilla que bota, bota, bota! I és que sí, seguim fent festa i buscant jocs, alguns que es queden a l’armari, d’altres que recuperem de tant en tant i alguns de nous que inventem d’una setmana per l’altra.

I les danses i les cançons? Doncs què hem de dir! No direm mai no a un Paparrusca i seguirem cantant el “molt enciam” però també aprenem de noves i voldrem sentir el Rock ‘n’ roll star o beneïr dient que s’ha de menjar de tot.

Hem fet moltíssimes excursions i hem trobat llocs meravellosos on passar un cap de setmana o uns dies a l’estiu, no ens quedem en visitar una sola casa de colònies o un únic terreny d’acampada, busquem, explorem i anem allà on calgui!! I sí que és veritat que ens agrada tornar allà on hem estat bé però això de dir “mejor malo conocido que bueno por conocer” no va amb nosaltres!

Hem fet un tram de camí que ens esperona a continuar endavant tot millorant i revisant la nostra tasca pedagògica. Ens sentim joiosos en veure que el nostre servei i compromís ha servit per millorar un xic el nostre entorn.

Un tram que si en aquesta primera carta era de cinc anys ara és de trenta! Els anys han canviat però seguim amb aquestes ganes de seguir i millorar. Som joves i moltes vegades ens podem equivocar, però això sí, no ens quedem parats.
Volem i podem superar cada petit inconvenient, ens posem objectius i els complim i si en algun moment hem hagut d’anar de colònies sent 15 nens i nenes amb dos monitors ho hem fet amb un somriure i amb ganes d’educar i fer que aquest temps sigui profitós per a tots.

I tot això cal celebrar-ho. Per aquest motiu el proper dissabte 13 de gener de 1990 a les 21.00 hores sou convidats al Gran Sopar de gala del Vè.
L’aniversari tindrà lloc al menjador del Col·legi Pare Manyanet.
Cal que confirmeu la vostra assistència fent-ho saber al Pare Miquel Garcis.

Si calia celebrar el cinquè ara celebrarem els 30 anys i per això aquest any estem fent tot de coses especials com per exemple la descoberta del logo nou o les samarretes i dessuadores noves (ja sabeu que podeu venir a comprar-les qualsevol divendres o dissabte a l’esplai).

A part d’això, farem dues gran celebracions. En primer lloc, el 17 i 18 de maig anirem d’excursió tots junts a la casa de colònies Santa Maria del Roure i esteu tots convidats! Seran uns dies per passar junts i gaudir d’activitats, jocs, gimcames, exposicions… No us ho podeu perdre!!

A part, farem una gran festa a la plaça Rosés el dia 31 de maig amb activitats per els més petits i petites (i no tan petits i petites), dinar popular, tastet gastronòmic pels grans i concerts!!! D’aquí poc us informarem més i crearem un esdeveniment perquè us aneu apuntant!

Esperant saludar-vos personalment, rebeu una cordial salutació.

Esperem veure-us molt aviat ja sigui a l’excursió o a la festa!

Jaume Moregó
Director

Els monitors i monitores de l’Esplai

Barcelona, 8 de gener de 1990

Barcelona, 7 de març de 2014