Els Dofins i la Llobeta

Des del primer dia del segon trimestre al grup de Dofins ens ha estat visitant una nou personatge, la Llobeta.

Esplai Natzaret

La Llobeta és un follet que ve de molt lluny. En el seu món quan els follets cumpleixen 45 anys fan un sorteig i a cadascú li toca fer una “feina” diferent; a la Llobeta li va tocar ser viatgera. Es dedica a viatjar per països i mons sencers i a aprendre una mica de tot però el que li agrada aprendre en especial són els jocs de cada indret. Sap moltíssims jocs de tot arreu.

Esplai Natzaret

L’últim cap de setmana ens va voler explicar la vegada que va anar a visitar Lesotho. No en sabíem res d’aquests país, alguns no havien sentit mai aquest nom i alguns ni es creien que existís. Però sí sí, sí que existeix. Com no en sabíem res o quasi res primer vam haver de fer un mèmori per trobar algunes imatges d’aquest estrany país.

Esplai Natzaret

Esplai Natzaret

Esplai Natzaret

Resulta que és un país que es troba al vell mig de Sud-Àfrica, un petit país de la mida de Bèlgica que abans formava part del Regne Unit. Parlen el sesotho i vesteixen una mica diferent a nosaltres. És un país molt muntanyós i tenen uns llacs preciosos.
Quant ja ens vam assabentar d’algunes coses de Lesotho, la Llobeta ens va voler explicar alguns jocs típics d’allà. Vam jugar al Mbube Mbube, que significa lleó. Es tracta de fer una rotllana entre tots i al mig es troben el lleó i la pressa. El lleó ha d’atrapar la presa, i la presa fugir però els dos tenen els ulls tapats. Quant el lleó s’acosta a la pressa els de la rotllana han de cridar fort: LLEÓ!!! I si està lluny diran lleó en veu baixeta.

Esplai Natzaret

També vam jugar a la Mamba, una especies de pilla pilla però que cada cop que el que para pilla a algú, aquest s’ha de posar d’arrere seu i agafar-lo per anar a pillar a un altre i així, poc a poc es va fent tota una filera que és la Mamba, la serp.

Esplai Natzaret

Esplai Natzaret

I per acabar vam jugar al Ubuthi, al mig d’una rotllana el sebi o lladre té el Ubuthi (un verí, fet dels fruits d’un arbust). El sebi diu el nom d’una persona i aquesta ha d’aconseguir robar-li el Ubuthi i sortir ràpidament abans que el sebi el pilli. Va ser molt divertit!

Esplai Natzaret

Esperem que el pròxim dia que vingui la Llobeta ens pugui ensenyar més jocs d’algun indret estrany per a nosaltres.

kj

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.