Jardins Vs Hotel

No sabem si ho sabeu però a Les Corts estan passant coses un tant peculiars, és una d’aquelles coses que dius… però com pot ser que construeixin un hotel a primera línia de mar? Doncs bé, no és a primera línia de mar però és en uns jardins protegits aquí ben a prop, a la cantonada dels carrers del Remei i Galileu.

17016921_737639913065065_8738727296262134009_o

Els veïns de la zona s’estan mobilitzant i han demanat ajuda a la Plataforma infantil i juvenil de Les Corts, de la qual en formem part, per aturar el projecte, especulatiu, de gentrificació del barri, que no respecta els espais protegits…

Aquest dissabte 11 de Maig s’organitza una mobilització a Plaça Comas a les 11:30h. Hi haurà xocolatada, tabalada i els monitors de l’esplai estarem fent jocs pels infants. Hi esteu convidats a venir.

A continuació us deixem una mica més d’informació que ens han fet arribar els veïns:

L´Arquebisbat de Barcelona pretén construir en un terreny propi al barri de les Corts una suposada residència d’investigadors (hi ha documentació per dubtar d’aquest ús) i cedir l’espai a una empresa privada durant 50 anys a canvi d’un cànon anual.

En aquest terreny propi se situa l’antic consistori de Les Corts, un edifici històric protegit. La seva façana nord serà totalment ocultada pel nou edifici. La construcció de la “residencia” també suposa el desmantellament d’un jardí protegit

L’empresa a la que s’ha cedit la explotació és RESA, aquesta empresa explota actualment 30 residències d’estudiants en tot l’Estat i una d’investigadors al carrer Hospital de Barcelona. Aquesta funciona estrictament com un hotel, és a dir, qualsevol persona independentment de si és investigador o no pot allotjar-se allí per dies (està a “Booking”). Ara es parla que no serà RESA sinó una altra empresa, però que és només una nova empresa creada per RESA ex profeso per fugir de la fama d’albergs turístics.

Tot això serà possible gràcies a un pla especial urbanístic fet a mida per a la institució. Un grup de veïns amb el suport de la coordinadora d’associacions de veïns de les Corts i diverses entitats de Les Corts, ens estem oposant al projecte.

L’edifici suposarà un enorme prejudici ecològic, urbanístic i de mobilitat per al barri.

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.