Setmana Santa entre Bruixes

Ja fa alguns dies que vam tornar de les Colònies de Setmana Santa, i aquí ús deixem una entrada resum dels grans dies que vam passar! A més a més acompanyada de moltes fotos!

Dissabte
Tot començava arribant a la casa de colònies i, esmorzant, apareixien un parell de vilatanes de l’Armentera, que ens preguntaven què fèiem al seu poble. Al principi no ens volien deixar quedar, però finalment van acceptar que ens quedéssim al seu poble aquells 5 dies.

Sin título

Molt amablement, aquelles vilatanes, ens van mostrar més a fons el seu bonic poble. Allà hi havia moltes coses: una sala d’energia, un observatori, una sala de plantes i fins i tot un arbre molt i molt vell i sagrat!!

DSC_0487

DSC_0510

Arribada l’hora de dinar, ens vam asseure en una gran rotllana per dinar totes plegades.

DSC_0540

A la tarda, les vilatanes ens van tornar a visitar i ens van dir que si al final volíem quedar-nos allà, hauríem de seguir unes normes de convivència que nosaltres vam acceptar encantats.

DSC_0712

Durant la pausa de berenar, ens va sorprendre un camperol dient-nos que aquelles dones no eren de fiar i que eren bruixes!!! Nosaltres no ens el vam acabar de creure gaire al principi. Però a partir d’aquell moment les vilatanes van canviar d’actitud i ens van fer jugar una mala passada.

DSC_0779

A la nit, vam acabar tornant a demanar ajuda al camperol perquè sospitàvem de les bruixes.

Diumenge
De bon matí, mentre esmorzàvem, van entrar uns cavallers, que es feien anomenar Inquisició i, seguidament, va entrar el camperol tot cofoi. Després de veure un intercanvi de paraules entre la Inquisició i el camperol, aquest últim va marxar amb una bossa de monedes. Una mica estrany tot plegat!

DSC_0838

Durant el matí, ens vam assabentar que la Inquisició ens havia regirat les coses: ens van acusar de bruixes! Així que ens van fer passar unes proves per acabar de decidir si ho érem o no. Després d’una llarga deliberació, ens van separar en dos grups: un on estàvem la gran majoria de nosaltres (el grup de les bruixes) i l’altre on hi havia la resta (que eren els seus còmplices i, segons ells, els bons).

DSC_0862

DSC_0994

A la tarda, vam acabar de descobrir que la Inquisició no era tan bona com pensàvem en un principi.

DSC_1158

DSC_1352

A la nit, vam voler anar a trobar alguna de les vilatanes que quedaven del poble per dir-les que tornessin, i, quan ja ho estàvem aconseguint, la Inquisició va aparèixer i se la va endur!! Tot i els nostres esforços per intentar alliberar-la, no vam poder fer res. La van cremar!!

DSC_1365

Dilluns
Veient tot el panorama i considerant el que ens havia dit la vilatana del poble abans que la cremessin, vam decidir anar a demanar ajuda a les altres vilatanes del poble. Ens vam separar en tres grups per buscar-les:

Els Esquirols i Dofins després d’anar seguint algunes pistes que ens anàvem trobant pel camí, vam arribar on estaven les vilatanes. Després de disculpar-nos per com les havíem tractat, ens van dir que tornarien. A més a més, ens van donar unes boles màgiques que podíem utilitzar si necessitàvem ajuda alguna vegada.

Sin título

Per altra banda, les Guineus i Isards, van arribar a un poble anomenat Salem. Allà es van trobar a unes altres dones que els hi van explicar la seva història: fa molts anys un grup d’homes va arribar al poble i va cremar totes les bruixes!

DSC_1391

Sin título

Per últim, el grup de Joves, es va trobar amb vilatanes d’Amish! A elles també els hi havia passat el mateix anys enrere! Aquestes els hi van donar consells per cremar millor a les bruixes, però no era el que elles estaven buscant!!

Sin título

Durant la nit, van aparèixer les vilatanes i aprofitant la presència de la lluna, entre totes vam fer uns rituals per unir forces i poder vèncer la inquisició.

Dimarts
Durant el matí, encara necessitàvem entrenar més per vèncer-los i vam decidir fer una samarreta i alguns exercicis tots plegats.

DSC_1441

A la tarda va arribar el moment més esperat per a totes: l’arribada de la Inquisició.

DSC_1573

Va aparèixer també una persona que es feia anomenar “jutge neutral” per intervenir en la batalla. Després d’una intensa batalla, la Inquisició ens va guanyar, i ens va dir que qui volgués podia passar-se al seu bàndol, oblidant tot el que les Bruixes els hi havia ensenyat. Alguns i algunes es van acabar passant!

DSC_1583

Finalment, es va celebrar el judici per decidir qui tenia la raó i allà va ser quan vam descobrir que el jutge no era gens neutral, era de la Inquisició!
Després d’una bona estona escoltant absurdes acusacions que feia la Inquisició, van aparèixer altres vilatanes de l’Armentera i del poble de Salem. Després de fer-los reflexionar, vam aconseguir que diguessin la veritat i els vam perdonar.

També vam descobrir que el jutge també havia sigut amenaçat de morir i s’havia hagut de canviar de bàndol, però com que tant ell com el camperol havien causat danys a totes les vilatanes a qui havien acusat de bruixes i cremat, els van expulsar.

DSC_1612

DSC_1615

DSC_0008

A la nit, després de tot, per celebrar-ho vam fer una bona festa!

Sin título

DSC_0080

Dimecres
L’endemà, després de veure tot el que havia passat, necessitàvem parar i reflexionar en tot el que havia ocorregut i en el perquè. Ens vam adonar que tot allò que havíem estat vivint aquells dies, no estava tan allunyat de la realitat i que fa molts anys a diferents llocs d’arreu del món hi havia hagut casos similars.
Seguidament, vam tenir un moment per llegir el recordatori i aprofitar per escriure a tots aquells nens, nenes, monitors i monitores amb qui havíem compartit aquells dies.
A la tarda, vam acabar de recollir la casa i ens vam fer unes fotos per grups just abans de marxar cap a Barcelona.

DSC_0119

DSC_0138

DSC_0142

DSC_0146

DSC_0153

DSC_0169

DSC_0121

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.