7 de novembre a Plaça Concòrdia

A la festa del 25è aniversari de l’esplai, la FESTASSA pels amics, hi va haver activitats per totes les edats i tots els públics: esplais, famílies, colles i associacions del barri, amics, coneguts, simpatitzants, aficionats, públic en general i la gent que passava per allà a morir-se de fred i veure què feiem… vaja, la plebs abjecta i definitivament adotzenada.

Hi havia un punt de venta de samarretes del 25è aniversari. Van faltar dessuadores amb el fred que va fer!!!! I vam fer entrepans i vam vendre begudes i refrescos per sopar… Perquè vam tenir molta ajuda, que si no!!!

Però bé, per saber com va anar tot plegat us recomanem que llegiu la crònica de la festa.

Aquí volem presentar a aquells que van fer-se lluir:

TARDA

El grup d’animació infantil SIDRAL, provinent de les terres de Tarragona, fa més de 25 anys que munten autèntics sidrals en festes majors i altres celebracions. Danses tradicionals, animació des de dalt de l’escenari i des de la mateixa plaça amb ballaruca i molta energia. Nens i nenes de totes les edats, van gaudir d’un bona estona de diversió tot just després del pregó.

Sidral

VESPRE

Els Bocs de Can Rosés

Els Bocs de Can Rosés és la colla de diables del barri per on han passat més monitors de l’esplai. Des de la seva fundació l’any 1996 fins ara, monitors i monitores del natzaret n’han format part. Avui dia, 4 vells monitors (en Marc, en Josep, en Víctor i en Dani) encara tiren endavant aquesta colla, amb l’ajuda de joves monitores com la Pilar. I més gent també, és clar… que ara són molts!!! Hi ha gent de diferents agrupaments i entitats del barri. A més, ara la colla compta amb un grup de tabalers propi, amb el Manel i la Núria entre d’altres. Justament aquesta formació tabalera, que amb poc més d’un any d’experiència ja enlluernen a les festes majors del barri i d’arreu de Catalunya, van animar la festa també entre concert i concert.

bocs a la merçè 2007

bocs a les corts 2009

tabalers de bocs

NIT

Like a gat

Els Like a Gat són un grup de música que es va crear al barri de Les Corts l’any 1998. En Joan (veu i guitarres) i l’Uri (teclats i veus), que eren companys de classe al Manyanet, van començar a trobar-se per tocar versions de grups coneguts i cançons pròpies. La inquietud els va empènyer a formar un duet en què les bateries i el baix se seqüenciaven en format midi.

Però aviat, els midis van ser substituïts per instruments i músics de veritat. L’any 2001, el Salva (baix), l’Àlex (guitarra) i el David (bateria) es van afegir al projecte aportant un nou rumb a la formació. Fins avui, Like a gat ha entrat cinc vegades a estudi, ha realitzat més de quaranta de concerts i s’ha difós en diversos mitjans de comunicació. Compten amb un potent directe, de bona qualitat i un públic fantàstic.

En Joan i l’Uri van ser també en el seu moment monitors de l’esplai i tenen molts seguidors entre nosaltres. Recentment han editat un disc i es moren de ganes de tocar-lo en directe. Aquella nit es va poder escoltar al barri. Podeu escoltar cançons i veure imatges dels Like a gat al seu myspace. I també els trobareu al facebook.

Like a gat

Rumba de 9

Rumba de 9 neix a finals de 2007 amb la il·lusió d’uns joves inquiets per la música. Amb una formació de 6 músics comencen a tocar per Barcelona i rodalies promovent la “Nova Rumba Catalana”, una fusió d’estils diversos sense perdre mai l’origen del “ventilador”, on s’hi mesclen el reggae, l’ska, la cumbia, sons llatins, vals,funky… amb canvis de ritme extasiats, i amb un clar missatge reivindicatiu, la igualtat, l’amor, el respecte, l’autocrítica, un toc d’humor i sobretot la festa.

Amb la iniciació del curs 2009, la banda va créixer adquirint 2 nous membres que han reforçat encara més la seva energia i vitalitat donant un caràcter més propi al conjunt. El compromís amb Àfrica i la influència de la seva música es palesa amb la introducció de la Rumba Congolesa, el “sukus”, dins el seu ventall d’estils.

Amb la formació de 8 músics actual, el seu recorregut es encara més extens, ha tocat per sales importants dins el marc musical com el Rumba Club, Razzmatazz, Luz de Gas, Festes Majors de Barcelona i altres comarques, actes benèfics com tocar a la presó de dones de Was Rad i per entitats dedicades al servei de persones necessitades. Han tocat al Marroc dins la setmana cultural d’un centre educatiu i van arrasar a les Festes Majors de Gracia 2009 amb tres concerts. Amb més de 50 concerts a les esquenes aquesta jove formació encara segueix treballant dia a dia per millorar-se i arribar més a la gent.

Aquesta informació, fotografies i cançons al seu espai del Tercera via. I és clar, els trobareu al myspace i al facebook. Per cert que, els Rumba de 9 són del nostre estimat barri veí de Sants, però segur que això ja ho sabeu perquè molts cortsencs van a les festes de sants i viceversa. I sabíeu que no és la primera vegada que toquen per un esplai? I doncs, què us penseu, que el barri de Sants no té esplais? O que els esplais no fem mai festes? Doncs sí, tots en fem de tant en tant i a vegades, ens toca a nosaltres fer-la grossa!!!

Rumba de 9

 

kontra-band

Kontra-Band va estrenar-se com a grup el 23 d’abril de 1998 a Blanes i des de llavors no ha parat de treballar. Les maquetes “Cintisland” i “Must beis my low”, van ser un petit tast dels treballs discogràfics autofinançats que seguirien: Pura Vida, Puta Vida (P.A.E. – 2.006) i Acopalipsis in la Costa Rara (Quimera Records – 2.009).

Kontra-Band són una de les bandes amb més projecció dins el panorama de la música ska-rock als Països Catalans. Ho demostra el seu directe amb una posada en escena desbocada i imparable.

Compromesos amb l’entorn cultural, social i natural, sense deixar de banda la part més festiva d’aquest combat, Kontra-Band proposen temes com “1, 2, 3 El món al revés”, “La tostada” o “Menys profetes, més de res”, demostrant haver après a mantenir l’equilibri entre la rauxa malcarada i l’esperança en la joia de viure.

Actualment Kontra-Band està celebrant el seu 12è aniversari a la carretera, sumant ja més de 500 concerts i surtint de gira per Europa, alhora que presenten el seu darrer treball. Seguint fidels i potenciant el que ells denominen “Ska & Rock Party Style”, ens presenten un grup que ha trobat l’empenta per dirigir-se cap al present més immediat.

Tota la seva música està editada sota llicències Creative Commons i es pot descarregar gratuïtament. Aquesta informació i més, a banda de fotografies i les seves cançons les trobareu al seu espai al: Tercera via. També podeu visitar el seu web www.kontraband.org des d’on podreu accedir al seu myspace i facebook i descarregar-vos el seu nou disc Apocalipsis in la costa rara.

Kontra-Band

Amb ells, vinguts expressament des de les terres gironines, es va tancar una nit màgica al ritme més trepidant de la música jove d’aquest país. Per això des de l’esplai, estem enormement agraïts als Kontra-Band, els Rumba de 9 i els Like a gat, així com a la gent del Sidral i als Bocs de Can Rosés, que van voler sumar-se a aquesta festa: moltes gràcies i fins aviat!!!  Salutacions i agraïments també pels de la Repúbli-K de l’Avern, que no van poder vindre.

Us deixem amb les fotos de la festa, fins la propera!

Festa 25 anys Esplai Natzaret (1)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (7)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (8)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (9)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (10)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (11)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (12)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (13)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (14)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (17)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (16)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (18)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (19)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (20)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (24)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (22)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (25)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (27)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (26)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (28)

Festa 25 anys Esplai Natzaret (29)

4 thoughts on “FESTA 25 ANYS

  1. La Reina Guàriön ha dit:

    caram, caram… crec que deixaré caure les meves plomes per la Plaça de la Concòrdia!!!! però millor després del correfoc que encara se’m socarrimaran!!!!!

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.