La setmana del Carnaval!!!

Què, ja teniu les disfresses?? Encara no? Necessiteu ajuda?
Una mica de màgia de transfiguració no aniria malament oi?
Però això seria fer trampes. Ara bé, si voleu, us puc donar uns consells per fer o acabar les vostres disfresses. Què us sembla? Aquesta vegada haig de reconèixer que els monitors i monitores de l’esplai natzaret, m’han fet la feina. Però anem al gra, que en tenim molta de feina. Teniu paper, boli i tisores?

Bé, abans de res, sapigueu que si necessiteu material, podeu passar per l’esplai a les tardes que hi trobareu monitors/es que us poden donar un cop de mà, deixar-vos material, una mica d’espai (tampoc massa), donar-vos cartró o el que sigui. En principi, qualsevol tarda de 17h a 22h trobareu algú a l’esplai. Estan ben sonats aquests monitors i monitores!!

Una primera idea senzilleta seria fer una pancarta a favor del reciclatge o la reutilització, o bé en contra del consumisme, la producció massiva i descontrolada de deixalles. Materials que podeu utilitzar: cartró, paper d’embalar, cartolina, un llençol vell, una capça vella (es veu que pel carrer és ple de capses… i a l’esplai també!!). Qualsevol tipus de pintura us anirà bé. Millor témpera (guash), però tan li fa. Com si ho feu amb retoladors. A l’abacus també trobareu el que us faci falta si preferiu fer-ho a casa.

En general, aquest any la diversió rau en aconseguir cartró per fer les disfresses, dibuixar, retallar, pintar i lligar. Si voleu anar com els nens i nenes, agafeu cartró, el retalleu perquè tingui forma d’esquelet de peix o de poma, o bé de llauna, botella, tetrabrik, o qualsevol altra deixalla. Això sí: gran!! Com de gran? Com la meitat de vosaltres mímim, i com vosaltres com a màxim, és clar. Després això es pinta i es deixa assecar. Un cop sec, fent foradets i amb cordill prim es lliga al voltant del cos. Llavors només cal portar roba d’un sol color, si pot ser negre millor, i ja està.

Més idees. Si sou capaços d’aconseguir roba reflectant o peces reflectants per enganxar a un impermeable, també doneu anar d’escombriaires. Podeu portar una escombra. Si no voleu utilitzar la de casa, amb el pal i preguntant a les floristeries o xinos, potser trobeu la manera de fer-vos-la vosaltres. Cal però, que us feu l’emblema: ESPLAINATZARET.NET.
També us podeu disfressar de bossa d’escombraries! Això és fàcil!! I fins i tot també podeu anar de contenidor! Guardant al safreig tota la brossa de paper i plàstic i dissabte, amb cordill, amb impermeables, amb paper de diari i celo… com us vagi millor… us recobriu de deixalles. Això sí, podeu anar un de plàstic i l’altra de cartró, que aquí tenim una container per cada cosa. Llavors, si aneu de paper, hauríeu de portar roba blava i si aneu de plàstic, roba groga (aquells impermeables de Portaventura on els teniu? i les capelines de l’estiu?). No us recomano que aneu d’orgànic ni de vidre…

I segur que si res d’això us convenç, trobarem més idees o solucions. Tot es pot adaptar a més o menys complexitat, temps, dedicació… però cal il·lusió. Això sí que és imprescindible. Fins i tot en la màgia!

I us recordo que si voleu venir a la rua de carnaval, heu de venir disfressats!!! Si no, no ens podreu acompanyar en el recorregut. O pot ser us omplin de deixalles…

Molta sort, ànims, o com es diria en una ocasió com aquesta:
molta merda!!!

 

5 thoughts on “La setmana del Carnaval!!!

 1. Esplai Natzaret ha dit:

  El Mag, com que això d’anar disfressat li encanta… Tot el dia que hi va, jeje!!

  Bé, us recordo que dissabte cal ser a les 15.30h a l’esplai, puntuals, que a les 16h marxarem i ens hem de posar les disfresses, pintar i aquestes coses!

  A les 16.30h hem de ser als Jardins de Bacardi i la rua comença a les 17h. Acaba a les 19h a la Plaça Rosés, tot i que mentre quedi xocolata… la festa no s’acaba.

  Si plogués, veniu igualment que anirem a pendre xocolata a Rosés i pot ser fem una festa a l’esplai!!!

  M'agrada

 2. Mag Fistandàntilus ha dit:

  Enveja… tu “Esplai Natzaret” com que no ets material no et pots vestir com vulguis… Jo en canvi tinc un barret preciós!

  Bé, bé, jo només volia afegir que tinc unes fotos que m’han passat els moniatos i moniates de l’esplai, i que les penjaré avui o demà. N’hi ha de la preparació del carnaval i altres activitats. No crec que us siguin de massa ajuda però… potser us engresquen!

  M'agrada

 3. Quim ha dit:

  Hola!
  Jo vull venir a veure-us!!! Que he vist moltes coses a l’esplai que mereixen venir a veure com es llueixen.

  Jo em posaré la meva capelina blava i m’enganxaré tot de paper i cartró per llençar. Serveix? Aniré de contenidor blau (o si més no, de contingut blau).

  Ala, fins després!!

  M'agrada

 4. Quim ha dit:

  Per cert,
  he mirat al Mapa de l’esplai, quan es triga caminant des dels Jardins Bacardi fins a la Plaça Rosés i són 17 minuts!!! El recorregut de la rua són només 1,4km. Realment no entenc com pot durar tant…

  Suposo que aquest any és més curta.
  Si algú s’hi afegeix més tard, recordeu que va per travessera i puja pel cinturó fins a Masferrer. Passa per Comas i Concordia fins arribar a Rosés.

  I em sembla que a Concordia és on hi haurà el jurat. O sigui que caldrà conservar les disfresses en bon estat fins al final!!!!!!!
  (encara que algunes estiguin caducades)

  M'agrada

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.