Vols venir de monitor/a de colònies o campaments?

Aquest estiu, t’agradaria ser monitor o monitora d’esplai?

Com cada any, a l’esplai donem l’oportunitat a aquells que en tinguin ganes, de venir de colònies o campaments i formar part de l’equip de monitors i monitores. Creiem que és una experiència molt valuosa, enriquidora (econòmicament no massa), i divertida. Si més no, inoblidable.

El primer requisit, com veieu, és tan senzill com tenir-ne ganes. Dit així, en un estil més romanticot: il·lusió, entusiasme, ganes d’aprendre, de conèixer gent, d’esforçar-se de valent pels altres, de passar uns dies enmig de la natura, amb tot de gent més baixeta que tu… (bé, això és discutible en alguns casos) … amb pensió completa i llit… (bé, qui diu llit, diu llitera, màrfega, tan li fa)… i moltes coses més!!!

Ara bé, per la vessant pràctica, també ajuda bastant viure a Barcelona (i que consti que no té res a veure amb la campanya visca barcelona, encara que esperem rebre subvenció de l’ajuntament!). Si més no, fer vida a prop de l’esplai i tenir disponibilitat per conèixer els monitors i monitores, i el funcionament de l’esplai, les colònies i els campaments, va bé… És tot un món, de veritat!!! I cal col·laborar en la preparació de les colònies i campaments, per no anar més perdut que la Reina Guàriön al bosc de Brocelaina.

A banda, és clar, s’han de passar unes proves, i s’ha de demostrar unes mínimes aptituds: iniciativa, responsabilitat, imaginació, treball en equip, coneixements de guitarra, danses, jocs, tallers… En el seu defecte (que en aquest cas també seria vostre), es poden portar xuxes.

Es valorarà: capacitat d’orientació, domini del suahili, destresa manual (sobretot amb el sable làser), títol de muntador de tendes (homologat per la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya), així com altres titulacions de l’estil. Experiència en fontaneria, resistència a les baixes temperatures (i a les altes també, pel que pugui passar) i altes dosis de paciència. Cal portar sac de dormir, lot, capelina i carmanyola.

Si us interessa, envieu-nos un correu electrònic a esplai_natzaret@hotmail.com.
Bé, com que d’això se’n diu voluntariat i és força altruista, tot i que us hem promès la lluna (i si no ho hem fet, ho fem ara) no espereu res a canvi. Quién avisa no es traidor.” Això sí, us endureu un fulard de record, i si voleu un CD de fotos i fins i tot una samarreta! Vaaale: i un bon record.

Ara que ja esteu convençuts/des, cal que pugueu venir:

Les colònies són 11 dies de la segona quinzena de juliol a una casa de colònies.
Les dates i lloc exactes varien cada any.
Els campaments són 14 dies de la segona quinzena de juliol en un terreny d’acampada. Les dates i lloc exactes varien cada any.

Va, que a més coneixereu uns indrets de Catalunya, que són de postal. Per cert, trobareu més informació sobre les colònies i campaments clicant aquí sota on posa Colònies estiu i Campaments estiu:

Colònies estiu
Campaments estiu

Si abans voleu conèixer una mica millor el nostre esplai i els seus monitors i monitores, 
feu una ullada al bloc, que hi trobareu forces coses. Podeu anar a la pàgina >> Esplai per començar i d’allà a la pàgina de Monitors/es i anar seguint. Seria el procediment més protocol·lari. També podeu tocar i remenar i fins i tot deixar comentaris – això sí, no sigueu grollers que si no, no us els publicarem -. 

  

Mar, colònies estiu 2007

Marc

 

La monitora del primer cartell és la Mar i aquest d’aquí dalt és el Marc. Van venir a l’estiu del 2007, la Mar de colònies i en Marc de campaments. Aquest any busquem Joans/es, Joseps/es, Josefines, Joaquims/es, Joanaines, Jordis i Jordines, Jonathans, Josmars, Jobites i Jodis Fosters. Però si no us dieu així, tampoc passa res. Per cert, en Marc i la Mar no han tornat mai més (és el que en termes futbolístics s’anomenaria “virus FEINA”). Així que esteu avisats, hi ha un moment per cada cosa i un cosa per cada lloc. I a més, un lloc per cada cosa.

Si pel que fos, no us sentíssiu atrets per aquesta proposta, o no us hagueu convençut del tot, per favor, feu-nos-ho saber també: tenim molta curiositat!  I si voleu veure més cartells de monis, aneu al Suro de l’esplai, a la pàgina: Vols ser monitor/a?

 

4 thoughts on “Vols venir de monitor/a de colònies o campaments?

 1. Esplai Natzaret ha dit:

  A veure… me diuen els monitors i monitores que estan rebent molts correus electrònics de gent que vol venir de colònies o campaments. Això està molt bé, però pel que es veu, això que sigui voluntariat, sense ànim de lucre, i altruista, no s’acaba d’entendre. Deixem-ho clar doncs:

  No és una feina, no es cobra, ni es paga. Busquem gent que vulgui venir, sense ànim de guanyar-hi calerons. Només amb ganes de passar-ho bé, d’aprendre tot de coses, conviure i conèixer gent, estar amb joves i petits…

  Sí, és una mica estrany i no és fàcil de trobar, però per això estem aquí. Perquè som raros però sabem que no som els únics. I què coi, tampoc hauria de ser tan estrany oi?

  M'agrada

 2. Quim ha dit:

  Hola a tothom!
  Deixeu-me afegir només una cosa…
  No us ho penseu més i envieu-nos un e-mail!! Que el temps passa, les oportunitats volen i els campaments i les colònies criden com bojos a les nostres orelles, clamant per aquells que es volen menjar el món!!! (i no que el món se’ls mengi a ells).

  Avui hem penjat un anunci, en un altra web (perquè aquesta no està mal, però és clar, vés i troba-la), i hem posat una cita d’un poema d’en Miquel Martí i Pol, que diu així:

  “Més enllà de neguits i entusiasmes, potser el guany dels viatges és l’espai que hi descobrim de nosaltres mateixos, i que tal volta hauria restat fosc sense la llum d’aquelles noves rutes.”

  M'agrada

  1. Mag Fistandàntilus ha dit:

   A partir dels 18. Ara a l’equip de monitors n’hi ha alguns de 17 anys perquè el curs passat va ser el seu últim any de Joves i ara són premonitors. O sigui que en principi a partir de 17 o 18 anys.

   Que vols ser monitora? Quina edat tens?

   Per cert, aviat (properes setmanes) posarem la informació de les pròximes colònies i campaments: estiu 2010!! Perquè veigueu que no us enganyem us enllacem aquí el nostre mapa, on podreu veure on anirem aquest estiu 2010 de colònies i campaments i per quines dates: Mapa de l’esplai.

   Ja veureu que encara serà millor que l’estiu passat, per increïble que sembli!
   Fins aviat!!!

   M'agrada

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.