Ja han passat 4 dies de colònies i campaments!

Estem al cinquè dia de colònies i campaments…

…els dies passen i els nens i nenes ja s’han adaptat completament al ritme de colònies i els campaments. Dissabte, com ja sabeu, va fer fred però no va ploure, així que els vostres fills van poder passar un dia molt agradable, tot i que fredot.

Els Isards i els Joves el divendres van fer unes curses d’orientació que van agradar molt i els Guineus van fer un joc amb el Rei de la Ciutat! A la tarda van jugar tots junts al joc de cartes de Harry Potter que es va portar el Friki del Bosc de Brocelaina. I dissabte van fer activitats i tallerets amb el foulard de l’esplai. Ah, i a la nit, il capo di Formello va crear un gran rebombori en anunciar la seva malaltia mortal, doncs la família Tintoretto, des de sempre dividida, no tenia un clar succesor.

El menjar és molt bo i els nens no tenen cap problema en menjar-s’ho tot (el problema el tenen si no se’l mengen, jeje!!!). Ahir va ser l’últim dia de l’Álvaro a Guineus, i de les monitores Maria i Carla, però no patiu perquè la Núria ha vingut a substituïr l’Álvaro al grup de Guineus i la Carla tornarà divendres amb els Isards.

Per anar acabant us comento que cada dia, a campaments, abans d’esmorzar es llegeix un resum d’un capítol del llibre Els Papalagi i es fa una reflexió entre tots. Us adjuntem aquí una introducció d’aquest llibre i de les reflexions de campaments en general: Els Papalagi. Les reflexions s’acompanyen amb la participació dels nens i nenes, amb cançons, amb d’altres cites, contes, lectures, amb preguntes capcioses, dibuixos… depenent del capítol.

Per posar-vos un exemple, us enllacem aquí un parell de capítols, on estan subratllades les frases o parràgrafs que es llegeixen i que resumeixen el capítol (si més no, donen peu a reflexionar):

El Gran Esperit és més fort que les màquines

Els Papalagi no tenen temps

Aquest parell de capítols s’acompanyen amb la lectura d’ Els contes de l’avi (un parell de contes que sempre explica l’Avi Guineu, que en realitat són d’El Petit Príncep), doncs curiosament diuen coses similars a les reflexions finals d’aquests capítols.

 

Ah, i aquí teniu més fotografies d’aquests quatre dies:

En plena naturalesa

El menjar és boníssim!

últim dia de l'Alvaro a guineus

Meranges 2009

Fent un break

Jugant, clar que sí!

Posant per la càmera

  

Sentim molt no poder-vos ensenyar fotografies de colònies però a Cal Tatxero no hi ha cobertura i no ens les poden enviar.

2 thoughts on “Ja han passat 4 dies de colònies i campaments!

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.