Fem l’indi!!!

Només portem tres dies de colònies, però ja ens han passat un munt de coses. Com ja sabeu (i sinó ara ho sabreu!), Castellar de n’Hug, a part de ser famós per les Fonts del Llobregat, és famós perquè era un territori on hi voltaven indis.

El primer dia comença amb moltes cares noves i això és una molt bona oportunitat per fer grans amigues i amics. Només arribar, els esquirols i els dofins, ens vam instal·lar a les habitacions i vàrem jugar al pistoler amb noms (el joc per excel·lència de l’esplai per començar a conèixer a tots els nostres companys i companyes). Just després de sopar i desparar taula, va començar la nostra primera activitat de nit de colònies, amb molts nervis, una mica de fred, però sobretot amb moltes ganes de jugar. Els esquirols vam fer un joc indi que havia explicat en Giggi, un home molt vell i savi, als monitors. Vam fer dues tribus, cada una va construir un tòtem amb algunes imatges, i va ser una competició per descobrir quines imatges havíem col·locat (un bisó, un llop, un tipi, …). En canvi, els dofins, vam conèixer a tres xamans, uns bruixots molts savis, amb el poder de fer música, de crear el foc, i el més poderós de tots, amb el poder de la ocultació. Després de rentar-nos les dents, es va acabar el primer dia de colònies, amb tots i totes esgotades per totes les noves emocions.

 

Colònies d'estiu de l'Esplai Natzaret a Castellar de n'Hug
Tots i totes juntes escoltant (o fent-ho veure?) les explicacions dels monitors i les monitores

 

Colònies d'estiu de l'Esplai Natzaret a Castellar de n'Hug
Fent polseres durant els racons

 

L’endemà al matí, vam anar tots d’excursió a la Cova de la Tuta, una cova molt gran i fosca, on, de sobte, hi va aparèixer en Momo. I us preguntareu ni més ni menys, qui és aquest Momo? Doncs és un indi, de la tribu dels Papalagui, que viu amagat d’uns “homes grisos” que viuen a Castellar de n’Hug. Al principi no l’enteníem, perquè parlava una llengua molt estranya, però poc a poc, vam anar ensenyant-li paraules en català, i ell amb el seu idioma, com Kritica (ploma) o Rewaneka (cova). A la nit, ens va explicar que quan era petit, ell i la seva tribu van haver de fugir del poble perquè uns homes de gris van començar a tallar arbres i a contaminar les aigües. Ell, al fugir, va perdre la seva família i ara viu sol a la muntanya, on ha fet alguns amics com en Giggi.

 

Colònies d'estiu de l'Esplai Natzaret a Castellar de n'Hug
En Momo, de la tribu dels Papalagui.

 

Colònies d'estiu de l'Esplai Natzaret a Castellar de n'Hug
Ensenyant el català a en Momo per poder conèixer la seva història

 

Ahir, van aparèixer dos personatges ben curiosos, en Sòcrates i l’Atenea, dos grecs amics d’en Momo que ens van ensenyar com funcionen les Olimpíades jugant a jocs típics grecs, indis i de l’esplai. Per fi vam poder fer el nostre primer bany a la piscina, i a la tarda, vam fer una visita a les meravelloses Fonts del Llobregat.

 

Colònies d'estiu de l'Esplai Natzaret a Castellar de n'Hug
Fent les Olimpíades amb l’Atenea, en Sòcrates i en Momo

 
Durant aquests dies, els esquirols i els dofins, ajudarem en Momo a trobar pistes d’on són els Papalagui i de qui són realment aquests homes grisos.

Notícies fresques d’aquí uns dies!

 

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.