Primer dia i matinal

Els primers dies sempre són molt especials, començar l’esplai, veure cares noves, cares no tan noves, somriures, crits, abraçades, uns quants -Com has crecut!!!, els “portat molt bé” dels pares i mares, petits que s’amaguen i d’altres que no ho són però que tenen moments de vergonya… En conjunt  tot d’emocions, actituds, fets que demanen a crits que cal que seguim fent esplai! I no un curs normal d’esplai, el 30è CURS DE L’ESPLAI NATZARET! En sentireu a parlar molt d’això, del 30è, però és que trenta anys en són molts i estem contents multiplicat per infinit! Però ara millor que comencem a explicar què va passar el primer dia:

Cal dir, que aquesy any sembla que els nens i nenes del barri s’hagin multiplicat cada cop anaven entrant més i més infants fins que els pati es va omplir i va ser l’hora de començar. Primer de tot unes quantes rodes de noms, després una breu explicació de l’activitat i vinga, comencem a jugar!

Es tractava d’un joc semblant al Risk (algun deien que semblava més una bandera), no un Risk normal un Risk de nens i nenes i nois i noies que havien d’anar colonitzant-se, robant-se de les diferents bases que hi havia per acabar sent un únic grup. Total, un liu de noms i criatures corrent per tot arreu que va ser molt i molt divertit.

Esplai

Esplai

I sabeu qui va guanyar al final? Doncs el grup de Guineus que van aconseguir tots els noms dins de la seva base!

Esplai

Després ja ens vam separar per grups d’esplai i vam estar fent jocs fins a l’hora de marxar.
Un primer dia molt maco que ens deixava amb un gran somriure als llavis, una escalforeta a dins del cos i amb ganes de més!

La setmana següent amb motiu de les Festes Majors de Les Corts, vam fer la matinal infantil a la Plaça Clara Campoamor. Era una activitat preparada per l’Esplai Olivera Rodona, l’Associació Escolta el Pi de Les Corts i com no per l’Esplai Natzaret.
Ens vam dividir per grups d’edat i cada un d’ells va anar a jugar a diferents indrets del barri com la Plaça Valldivia o la Plaça Comas a més a més de la Plaça Clara Campoamor.

Cada grup va jugar a coses diferents però tots els jocs giraven entorn una mateixa temàtica: la privatització de l’espai públic.
Els més petits Esquirols i Dofins van conèixer els germans Pla. Un dels germans afirmava posseir la Plaça Valldivia i no ens volia deixar jugar sense que li demanéssim uns permisos i féssim alguna que altre feina per a ell. Per sort, el seu germà ens va ajudar a convèncer-lo de que la plaça era de tots i que teníem tot el dret a poder jugar allà mateix

Les guineus, en canvi, ens trobàvem a la plaça Comas, on degut a les noves mesures estatals, cada cop teníem menys espai per jugar. La plaça sencera estava esdevenint privatitzada, i només disponíem d’espais minúsculs que ens oprimien i ens feien sentir que perdíem la nostra llibertat. Un cop fets els jocs, vam seure tots plegats i vam parar-nos a pensar per què ens trobem en aquesta situació i què podem fer-ne, amb exemples clars com el del parc Güell.

Matinal

Seguint la temàtica de la Matinal infantil el grup de grans, Isards i Joves tot i ser pocs de l’esplai ens vam ajuntar amb les altres entitats educatives del barri tot fent un grup força gran. Primer vam unes activitats de coneixença per saber qui era qui, que si no… En acabat els mateixos Isards i Joves es van convertir en periodistes tot investigant que n’opinen els corsencs sobre la privatització dels espais públics, si hi estan a favor o en contra.

Tot d’activitats que van estar molt bé. Després hi havia moltes altres com la fideuà de la iaia Cortsenca (la iaia té cara de Marcel i Maria), el tastet de productes artesanals, unes titelles… en conjunt una festa major impresionant!

kj

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.