Els Esquirols aprenen la normativa

Ja sabeu que aquest any el grup de petits s’ha separat. Han passat de ser Dofirols (una combinació perfecte entre els dos noms) a Esquirols i Dofins, grups separats, monitors separats, activitats separades… “total” separatisme grupenc en tota regla!
Com que els Esquirolets són els més petits de l’esplai i molts d’ells són nous en aquest món els seus monitors han decidit que aquest serà un trimestre d’aprenentatge express.

El primer dia que estàvem tots junts vam començar a conèixer-nos una miqueta, els noms dels companys, les coses que els hi agraden o a quina escola van i també a aprendre coses de l’esplai. Agunes coses ja les sabien però d’altres van haver de preguntar-les als nens dels altres grups o als monitors!
Finalment vam acabar la tarda molt més tranquil·lament explicant un conte d’una petita cuca de llum que no volia sortir a volar.

Esplai Natzaret

L’últim dia d’esplai com ja sabiem coses els uns dels altres ens vam centrar en la normativa! I és que venim a passar-ho bé però clar, per fer-ho i que els pobres monitors no es tornin bojos necessitem unes pautes i sobretot RESPECTE els uns amb els altres. Així doncs, vam fer una llista de 10 normes indispensables i per aprendre-les vam fer un concurs de jocs moguts!

Esplai Natzaret

Voleu saber quina és la primera norma? Doncs portar el foulard!!! Estava clar no? I és que aquests Esquirols encara no el porten sempre… quin cas!

Ens vam separar en grups i vam començar a jugar, cada equip guanyava punts quan es portava bé i seguia la normativa i quan no ho feien en perdien! Per això la majoria es portaven molt i molt bé tot i que avegades s’oblidaven i feien alguna trastada!
Unes quantes curses, un mocador, omplir un cubell amb aigua… tot de proves que van fer la mar de bé! I per acabar un conte, aquesta vegada vam explicar la història d’un nen que no creia que tots els globus que tenia un venedor volessin igual!

Esplai Natzaret

Esplai Natzaret

Voleu saber per què expliquem tants contes? Mireu, des de sempre les tardes d’esplai es divideixen en dues parts, una és l’activitat on juguem i ens divertim i l’altre és per fer una petita reflexió que ens ajuda a entendre coses que ens poden passar en el dia a dia o per aprendre valors com l’amistad, el companyerisme o el saber compartir.
Amb els petits la millor forma de treballar-ho (o almenys la que creiem que va millor) és aquesta, explicar contes i fer preguntes perquè entenguin el que li passa al personatge. Moltes vegades d’aquesta forma arriben a entendre moltes més coses que intentant explicar-lis i tot sovint ells sols sense necessitat de que els monitors intervinguem ens diuen el que està passant i comparen vivències seves amb la història!

Aquí deixem aquesta entrada del principi de curs dels més petits de l’esplai! Esperem que ells aprenguin tantes coses com n’aprenem nosaltres mentre juguem amb ells!

Fins aviat!

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.