Guineus, Isards i Joves

Aquí ve una de les entrades més esperades, dues cròniques d’aquelles que us deixaran amb la boca oberta: les tardes d’esplai de Guineus i les de Isards i Joves!

Aquest trimestre les Guineus ens hem trobat amb un personatge molt peculiar.. Per començar, es diu Scrubs, i per acabar té una muntura que és, ni més ni menys, que una vaca mutant anomenada Conny. Doncs sí, estrany com ell sol, es va presentar el primer dia amb una historia difícil de creure, que venia del futur deia, un futur on després d’un desastre ecològic mundial provocat per la humanitat, havia acabat o mutat una gran part de plantes i animals, i moltes persones havien mort. Ell ha arribat aquí amb una màquina del temps que va amb plaques solars, i si ens creiem el que diu, és un descendent d’un dels monitors de l’esplai, l’Andreu, i ha vingut a avisar-nos del desastre que s’apropa i a ensenyar-nos algunes estratègies per cuidar el medi ambient i el nostre entorn, que podem fer a casa mateix.

Activitats de tarda Esplai Natzaret

El primer dia ja vam veure que el pobre deu haver patit molt, sobretot amb el viatge, ja que es va haver d’apuntar aquestes estratègies per problemes de memòria que passen quan es salta en l’espai i el temps, i en arribar els va perdre.. Doncs bé, les vam trobar totes i ens va explicar que eren petites àrees que podíem treballar per no crear tants residus o contaminació, per reciclar i reutilitzar els que ja hem fet i per cuidar l’entorn natural entre altres. Després de d’aquesta petita mostra del que ens volia ensenyar, el segon dia vam començar fent una dinàmica d’adjectius per saber si ens coneixíem o no entre els membres del grup, i resulta que sí, cada grup va descriure altres persones, i les van encertar gairebé totes!!

Activitats de tarda Esplai Natzaret

Activitats de tarda Esplai Natzaret

Activitats de tarda Esplai Natzaret

Després, vam fer un petit joc per posar en imatges el que seria reduir i reutilitzar, el joc de les cadires cooperatives!! I es que a cada ronda, quan s’acabava la música, havien de seure totes i tots, però a cada ronda es treia una cadira però sense eliminar ningú, de manera que al final estàvem tots i totes pujats en tres cadires!! I es que no vam eliminar a ningú, sinó que ajudant-nos, vam trobar altres usos per les persones, enlloc d’eliminar-les. Ara un seia sobre l’altre, ara s’agafaven per aguantar la que tenia només un peu a la cadira.. I sense que ningú prengués mal!! Després vam fer una variant de l’stop, i finalment ens vam reunir per acabar el dia tot dient idees o coses que fèiem a casa o podíem fer per reduir el consum d’aigua, de bosses de plàstic, de paper de plata, de llum, d’ampolles i un llarg etcètera de petits actes que ja fan o que van aprendre.

Activitats de tarda Esplai Natzaret

I es que el petits canvis són poderosos!!!

Els Isards i Joves hem començat l’any del 30è amb ganes de participar d’aques esdeveniment tant important per l’esplai!

És per això que el primer dissabte d’aquest nou any vam participar en un concurs estil “party & co” on els isards i joves, dividits en dos grups van competir responent preguntes, dibuixant, endevinant paraules, ordenant frases i descobrint monitors i exmonitors en antigues fotos per tal de determinar qui en sabia més de l’Esplai, doncs la major part de les proves estaven relacionades amb la seva història. I quin dels dos grups va guanyar? Doncs encara que sembli estrany en una competició, van quedar empatats, i els dos grups van acordar molt amigablement deixar el marcador tal i com estava i no fer l’última prova de desempat.

Activitats de tarda Esplai Natzaret

Activitats de tarda Esplai Natzaret

Dissabte passat en canvi, vist el risc de quedar-nos xops si sortíem al carrer, vàrem fer un taller que consistia en fabricar un atrapasomnis. Primer el Martí ens va explicar la llegenda de la qual prové aquest sorprenent i màgic aparell ja que si el poses a la vora del llit filtra els mals somnis i protegeix els bons. No us penseu que és fàcil de fer eh! Ens hi vam estar una bona estona folrant-lo llana o cotó i després fent la teranyina amb fil. Alguns no el vam poder acabar, però amb aquests colors tant vius han quedat d’allò més bonics!

Activitats de tarda Esplai Natzaret

Activitats de tarda Esplai Natzaret

Activitats de tarda Esplai Natzaret

Que bé s’ho passen eh?
Doncs avui molt més, us esperem com cada dissabte a les 16:30 a l’esplai per seguir amb més aventures!!

Fins després!!!

jh

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.