Les tardes d’esplai de Joves

Ja fa un parell de setmanes que no teniu notícies del grup de Joves. No ens veieu el pèl, no voltem per l’esplai però no és que no haguem estat fent coses interessants, de fet, hem fet de tot i més però a les monis ens ha faltat un xic de temps per explicar-ho. No patiu, aquí ve l’explicació dels dos últims dies d’esplai dels Joves!

Comencem per l’activitat de fa dues setmanes. Com us ho diria? Imagineu 14 personetes amb un instrument força gran agafat als malucs, amb baquetes o masses a les mans i moltes ganes de fer soroll. Ho endevineu? Segur que sí, vam fer un taller de percussió!

Gràcies a la Repúblik de l’Avern que ens va deixar els instruments i al Marc, la Marta i la Mònica vam poder fer tot d’escàndol a la sala gran del casal de Joves.

Taller de tabals

Taller de tabals

Primer tots semblaven força espantats, bé, tot menys el Pau que tenia moltes ganes de començar. La resta estaven una mica seriots amb cares de por però va passar ràpid en veure que allò no era tant, tant, tant, complicat! Vam començar intentant seguir el ritme, marcant el tempo movent-nos i, un cop agafat, vam començar a picar amb les mans. Una mica d’improvisació que no va anar malament del tot.

Després vam provar de fer un ritme facilet amb el cos, el tumteka, i gairebé tots el van pillar força ràpid així que ja estaven preparats per agafar els tabals i les baquetes i provar-ho.

Taller de tabals

Taller de tabals

Taller de tabals

Quin soroll!! Home, soroll no, però una mica fora de temps sí que anaven, sort que després ja ens vam posar d’acord per tocar tots junts i va anar molt millor. Fins al punt que vam poder tocar tots junts i el ritme se sentia bé!

En veure que ja havien agafat el gust a això de tocar, vam provar un tema sencer. El Marc ens va estar ensenyant com tocar Mambo. És una cançó que segur que heu sentit si heu anat a alguna tabalada i tot i que pot semblar fàcil, no ho és pas! Això sí que va costar més, però a poc a poc va anar sonant.

Taller de tabals

Taller de tabals

Per acabar, vam fer una petita JAM, que és totalment improvisació. Les diferents veus (o els diferents tipus d’instruments) es van ajuntar per fer un ritme i després vam estar tocant tot junts. Sonava molt i molt bé!!

Al final, només quedava donar les gràcies als magnífics monitors que havien vingut a ajudar i per això els hi vam fer un pastís, així que a més de poder tocar instruments de veritat vam berenar tots junts. Hem de dir que vam estar preguntant als Joves que si els hi havia agradat això de tocar el tabal i la majoria ens va dir que si i que repetirien! Així que esperem que aviat, quan ja siguin majors d’edat, puguem veure’ls atabalant els carrers de les Corts!

Taller de tabals

Taller de tabals

Taller de tabals

Després d’aquest súper taller tan espectacular i sorollós sembla que no hi pugui haver res més sorprenent no? Doncs tranquils, perquè les monitores de Joves estem preparant activitats per deixar-vos amb la boca oberta.

Aquest passat cap de setmana vam tornar al casal, aquesta vegada per fer un taller de serigrafia! La serigrafia és una tècnica per estampar samarretes, i quines samarretes? Doncs la samarreta de Formentera 2015!

Abans de començar vam fer una petita explicació de com s’havia de fer i els més valents ho van intentar a samarretes que portàvem de prova i, a partir d’aquí, mentre una parella estava estampant, la resta del grup ens vam reunir per començar a pensar en la pel·lícula que farem.

Taller de serigrafia

Encara no n’havíem parlat, però els Joves aquest any participen en un concurs de pelis per intentar guanyar el premi de 1000€. La temàtica que hem triat és la de STOP VIOLÈNCIA, i dins d’aquesta després de parlar-ho molt, ens hem decantat pel bullying i el ciberbullying, dos temes que donen molt de joc i que ens permetran parlar entre nosaltres d’això i fer un molt bon curt que ja tenim encarrilat.

Taller de serigrafia

Taller de serigrafia

No volem explicar més coses que encara ens plagiaran el guió, així que per ara us deixem algunes fotos que vam anar fent:

Taller de serigrafia

Taller de serigrafia

Taller de serigrafia

Taller de serigrafia

Quina traça, oi? Doncs ara us ensenyem el resultat final. Encara queda acabar la part del davant o la del darrera, però per ara ja us diem que són molt maques i estem molt orgullosos de l’esforç que hi van posar!

Taller de serigrafia

Taller de serigrafia

I aquí, i per finalitzar aquesta súper entrada de dos dies, una foto del grup de Joves més maco de tots els temps!

Taller de serigrafia

Fins aviat!

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.