Els Esquirols viatgem en el temps!

Bona nit famílies! Aquesta setmana, les esquiroles us volem explicar quina ens portem entre mans aquest trimestre: tot plegat sembla una bogeria!

Resulta que hem fet una nova amiga que ve amb nosaltres els dissabtes. Es diu Kenya, i es diu que és una estranya científica que ha construït una màquina per viatjar en el temps.

El primer dissabte després del Nadal, ens la vam trobar pel pati mentre nosaltres jugàvem a mata-conills. Ens va explicar que aquesta estranya màquina s’havia quedat sense bateria, així que venia a carregar-la al nostre patí. Vam decidir convidar-la a jugar amb nosaltres, així que sense adonar-nos ens vam passar toooota la tarda jugant a diferents jocs tots plegats.

Sin título

Sin título

Acabat el dia, ens va proposar que si ens volíem seguir divertint i aprenent, la podíem acompanyar durant els seus nombrosos viatges de dissabte a la tarda. Com la idea ens va semblar fantàstica, vam acceptar i vam decidir entre totes que el primer moment de la història que volíem visitar era el futur.

Passada una setmana, dissabte passat va tornar a venir la científica Kenya. Com ens havia promès i li havíem demanat, gràcies a la seva màquina vam aconseguir viatjar en el temps i arribar ni més ni menys que al 13 de gener de l’any 3001! Uau!!

Sin título

Sin título

Un cop vam arribar allà, ens vam adonar que tot el nostre entorn estava edificat, no hi havia boscos, ni parcs, ni plantes de veritat… Un horror! Allà vam conèixer a l’Eko, una pagesa encarregada de cuidar de l’última planta viva del barri de Les Corts. Ens va dir que a causa de l’activitat humana (la desforestació, la urbanització del sòl, la nostra contribució al canvi climàtic…) s’ha arribat fins a tal punt que l’ésser humà ha acabat amb la natura del planeta.

Els esquirols comencem el viatge!

Després de posar-nos tristos per aquesta situació, vam pensar si nosaltres estàvem cuidant al medi ambient en el nostre dia a dia. Ens vam adonar que hi havia una cosa molt important per la que començar, i que tots i totes hem de fer: reciclar els nostres residus! Per practicar això del reciclatge, vam jugar a un joc per equips on havíem de saber a quin contenidor hem de llençar cada cosa i, la veritat, ho vam fer molt bé! Ara només falta posar-ho més en pràctica ☺

Viatgem al futur

Viatgem al futur

Viatgem al futur

Viatgem al futur

Després, vam conèixer a la Guenya, una cobradora d’impostos del futur que ens va dir, fardant, que tenia una col·lecció enorme de llavors de plantes per pura avarícia, sense utilitzar-les per replantar nova natura. Vam decidir trobar aquell cofre amagat per utilitzar les llavors i plantar moltes moltes plantes!

Sin título

L’Anna i la Kenya ens van explicar com plantar aquestes llavors en petits potets, així que vam fer-ne un perquè cadascú se l’emportés al present i així no arribar aquests extrems en el futur. Ja que si una cosa té el present, és que podem canviar el futur!

Després de tot aquest dia tan intens, la Kenya ens va dir que li agrada fer un registre de coses apreses de cada viatge que fa. Així que vam parar-nos a reflexionar sobre què ens havia agradat i què no del futur que havíem vist aquella tarda. Vam arribar a la conclusió que faríem el possible per cuidar molt la natura i el nostre entorn; pensa globalment i actua localment!

Eh, i sabeu quina és la nostra propera parada? L’època dels dinosaures! No us ho podeu perdre 😉

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.