Les aventures violetes de les Guineus

Bon dia famílies!

Avui us volem explicar tots els fantàstics descobriments que estem fent les guineus aquest segon trimestre.

El primer dissabte després de les festes de Nadal va aparèixer una noia que es feia dir Carlota. Ella ens va explicar que la seva àvia li havia regalat un diari, però no era un diari normal i corrent, era un diari violeta. En aquest, la Carlota havia d’anar apuntant totes aquelles situacions masclistes que observés durant el seu dia a dia.

20190112_182431

El mateix dia ens va ensenyar a posar-nos les ulleres violetes i reflexionar sobre el feminisme, els rols de gènere, la bretxa salarial… Al final del dia vam observar que a l’escola no ens ensenyen referents femenins, així que la Carlota va decidir que cada dia ens presentaria una dona diferent, cadascuna d’un àmbit diferent i amb una gran importància històrica.

Així doncs el següent dia vam conèixer a l’Alfonsina Strada, una ciclista italiana coneguda per ser la primera dona que va participar en competicions com el Giro d’Itàlia, on només deixaven competir a homes.
La Carlota també ens va portar un conjunt de notícies sobre dones del món de l’esport com ara: Serena i Venus William, Mireia Belmonte, Laia Sanz…

El tercer dissabte ens va venir a visitar Frida Kahlo, una famosa activista i pintora mexicana que rebutjava la visió femenina marcada pel tradicional marc masculí. Ella ens va ensenyar a fer una diadema de flors com la seva i a més vam aprendre a defensar el que creiem que és injust.

20190126_174005

20190126_184842

20190126_181732

I finalment, el passat dissabte va estar amb nosaltres Agatha Christie, una escriptora i dramaturga britànica especialitzada en el gènere policial. Amb ella vam estar desenvolupant les nostres capacitats deductives, jugant a un gran Cluedo.

IMG-20190202-WA0020

Cada dissabte d’esplai és un descobriment ple de reflexions, un lloc on poder expressar-nos i ser escoltades. La Carlota va donar un diari violeta a cada guineu perquè també puguin escriure els seus pensaments.

Ja us explicarem com continua el trimestre amb la Carlota, encara ens queden moltes dones per conèixer!

One thought on “Les aventures violetes de les Guineus

  1. Lourdes Sisquella ha dit:

    Un tema molt interessant i que trobo que s’ ha de treballar molt en aquesta edat. A veure si les futures dones poden aconseguir tot el que desitgin sense cap impediment masclista.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.