Ei, que hem fet Esplai virtual!

Com ja sabeu, dissabte passat tots els grups vam fer esplai virtual! Va ser una experiència una mica estranya i poc habitual, però sempre se’n poden treure bones lliçons i nous aprenentatges del lleure, també en la situació en que estem vivint! És per això que volem compartir amb vosaltres què vam fer tots els grups… mireu mireu!

El grup d’esquirols va poder gaudir del primer dissabte virtual i s’ho van passar d’allò més bé! En tenien moltes ganes, en un principi estaven una mica nerviosxs i amb una mica de vergonyeta després de tants dies sense veure’s. Van començar explicant com havien passat aquests dies de confinament i tot seguit van jugar a 3 jocs molt divertits. Primerament per activar-se una mica van haver de buscar uns objectes concrets per casa, després van fer un joc on havien de pensar diversos elements que comencessin amb una lletra determinada i escriure’ls i finalment van jugar al llop. Va ser un dia ple d’alegria i emocions en poder-se retrobar encara que fos a través d’una pantalla.

El grup de dofins va retrobar-se després de dos mesos i mig sense esplai, totxs expectants per tornar a veure els seus amics i amigues, i les monis també! Al principi de la trucada van parlar una mica de com portaven això de no fer esplai i també van parlar de què els sembla que no fem activitats d’estiu, però va haver un moment que les monis van desaparèixer i van arribar les… Esperits de l’Esplai! Eren 3 esperits que venien amb una missió clara, fer-los recordar com d’important és l’Esplai, pel que van fer un concurs de preguntes que els va fer venir a la memòria moments i cançons clau del Natzaret. Finalment, com totxs van encertar la majoria de preguntes, van donar la missió per completada i van acomiadar-se del grup de dofins.

Pel que fa al grup de guineus, també va estar molt il·lusionat per poder-se veure altra vegada. Primer de tot es van posar al dia, tot explicant com portaven el confinament i, després, van parlar sobre la cancel·lació de les activitats. Però les guineus, encara que troben molt a faltar l’esplai, ho van comprendre perfectament i van decidir no perdre el temps i jugar junts com feien abans a l’Esplai! Van jugar a unes quantes partides del llop, i  van ser tan emocionants que se’ls va passar l’hora en un moment! Va ser una hora molt divertida i emocionant!

El grup d’isards va començar parlant de l’estiu i de l’any vinent, resolent alguns dubtes i entenent el perquè de la situació. Després va seguir amb alguns jocs molt divertits i va fer una dinàmica de grup, perquè, tot i que estiguem lluny, sempre és un bon moment per conèixer-se més els uns als altres i aturar-nos a pensar i reflexionar. Els isards van acabar resolent el misteri d’unes històries molt interessants i proposant entre tots algunes idees per als següents dies.

El grup de joves no va ser diferent i també va tornar a l’esplai de forma virtual aquest passat dissabte. Si bé és veritat que ja van connectar-se un dia per parlar sobre la decisió que havíem pres l’equip de monitores i monitors sobre l’estiu, aquest era el primer dia d’esplai virtual com a tal. Primer van jugar al típic joc del pictionary però amb temàtica de l’esplai, i va sorprendre el seu talent ocult pel dibuix! Després d’això van parlar, per mitjà d’una dinàmica, sobre com s’havien sentit durant aquests mesos de confinament; més concretament sobre com s’havien sentit a l’inici d’aquest i ara que ja es pot sortir amb una mica més de llibertat. Per acabar van estar parlant què fer amb els diners de la campanya econòmica que havien fet durant l’any per marxar de camp de treball. Tot i la distància el sentiment d’esplai es manté!


Com bé diu el grup de joves, el sentiment que compartim tots i totes per l’Esplai és tan gran que traspassa qualsevol pantalla. Malgrat aquest any no ha estat com esperàvem, de ben segur que podrem aprendre molt i ens ajudarà a valorar certes coses que de vegades passem per alt, així com a reflexionar sobre molts aspectes de la vida de l’Esplai.

Ens veiem molt aviat!

One thought on “Ei, que hem fet Esplai virtual!

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.