DE PERIODISTES, ISARDS I EL G.A.P.

Durant aquest trimestre, el grup d’isards, hem estat els redactors del nostre propi diari. Hem anat descobrint les notícies que el componen, ens hem creuat pel camí amb personatges curiosos i fins i tot hem pogut marxar d’excursió!

Excursió d’un dia a Collserola!

La primera notícia que vam rebre, parlava sobre la cancel·lació de les festes majors de Les Corts d’enguany. Tot plegat ens va conduir a fer una gimcana pel barri visitant les places en les quals se celebren. També vam visitar altres espais que formen part de la vida del veïnat i que ens han dut a entendre la importància de crear teixit de barri, així com la importància de la celebració de la festa major.

Dia a dia Isards

La segona notícia, explicava el desnonament de diverses famílies a Barcelona. Per tal de tractar aquesta problemàtica, vam realitzar un joc de rol en què vam ser partícips d’una negociació amb l’ajuntament. A través d’unes proves, aconseguíem el dret a diàleg. I posant-nos en la pell de diferents personatges, vam crear un debat per a aconseguir un objectiu comú.

Isards

Isards 

Dia a dia Isards

El següent dissabte, vam deixar descansar al diari per tal de treballar a través de dinàmiques i activitats la cohesió del grup. A més de sentir-nos cada vegada més còmodes amb els companys i les companyes que no coneixíem tant, hem pogut conèixer millor al grup de monis!

image4

Després de quasi un mes sense poder anar a l’esplai a causa de les noves mesures contra la Covid, vam poder tornar amb més ganes que mai i de nou, amb l’aparició d’una nova notícia.

Aquesta vegada es tractava d’un article sobre el canvi climàtic. En llegir-lo va arribar un científic prou peculiar que semblava molt enfadat. Es deia Medicane i va explicar-nos molt alterat que la notícia era falsa. Aquesta parlava sobre la ciclitat dels canvis climàtics en la terra i desmentia l’escalfament global que pateix actualment. En Medicane, va explicar-nos amb un teatre el clima en l’inici de la terra i vam ajudar-lo a fer dos experiments, la creació d’un núvol i l’explosió d’un volcà.

Dia a dia Isards

Dia a dia Isards

El següent dissabte d’esplai, vam adonar-nos que el nostre diari havia desaparegut, en el seu lloc, vam trobar la carta d’un grup anomenat G.A.P.. Aquesta explicava que eren una redacció de periodistes en contra de les ‘fakenews’ que tenien com a objectiu ser l’únic mitjà de comunicació per a la ciutadania i així evitar la divulgació de notícies falses. Ens havien robat el diari perquè ens acusaven de posar-hi notícies falses i només el podíem recuperar formant-ne part del grup. Després d’una llarga cerca de pistes i informació vam topar-nos amb l’advocat del G.A.P., qui va proporcionar-nos el mapa que definitivament ens portaria fins a la redacció.

L’últim dissabte del trimestre vam marxar d’excursió. Vam trobar-nos d’hora al matí i tot seguit vam començar a fer camí cap al pantà de Vallvidrera, el lloc on el mapa indicava que trobaríem la redacció. Una vegada allà, van rebre’ns uns guàrdies molt estrictes que ens van complicar l’entrada amb un seguit de proves un xic difícils. Finalment vam poder accedir-hi i ens van deixar dinar i descansar a la vora del pantà.

Al cap d’una estona, van tornar per fer-nos passar les últimes proves per a guanyar-nos així la seva confiança. D’una vegada per totes els vam convèncer i vam poder anar a visitar al director, qui per fi, ens va tornar el diari. Feliços d’haver-lo recuperat vam tornar cap a l’esplai, on ens esperaven tots els grups per a fer cagar el tió i fer el sorteig de la panera de joves. Pel camí vam poder gaudir d’unes vistes molt maques de la ciutat i durant el dia vam poder estar envoltats de natura i un entorn molt més tranquil que en el que vivim de costum.

Excursió d’un dia

Excursió d’un dia a Collserola!

Excursió d’un dia

Excursió d’un dia

Tanquem així un trimestre una mica diferent, que malauradament ha estat més curt del que ens agradaria, però en el que hem fet molta pinya i sobretot ens ho hem passat molt bé! Ens trobem amb les piles recarregades després de les vacances!

Excursió d’un dia a Collserola!

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.