Les roses de Sant Jordi

Monitors i monitores del Natzaret a la parada de roses

Si no perd una roda pel camí, Sant Jordi arribarà aquesta setmana a Catalunya, com cada 23 d’abril des que es va convertir en llegenda. No hi pot faltar, aquest personatge es va convertir un bon dia en l’heroi de les nostres terres i la seva gesta ha esdevingut una festa i molt més: un símbol de la nostra cultura, una tradició… Sant Jordi és el dia del llibre i és també, i sobretot per nosaltres, el dia de la rosa. Per què… què va ser primer, l’ou o la gallina? Aaah, alerta, en aquest cas va ser primer la rosa, està clar, però ho explicarem per aquells que ho desconeguin:

Com que als catalans ens agrada celebrar les derrotes, aquest divendres celebrem el dia en que un drac fantàstic i meravellós va ser derrotat en mans d’un tal Jordi, que pel que diu la llegenda, estava enamorat d’una princesa encara més fantàstica i meravellosa que el drac que se la volia cruspir. Al clavar-li la seva llança, va manar sang de la ferida mortal i d’aquesta va créixer un roser. Sant Jordi va agafar-ne una rosa i la va regalar a la princesa, robant-li així el cor. Tot plegat es va convertir en llegenda, i d’aquí l’homenatge als llibres. Així que, com veieu, van ser primer les roses. I si bé és gràcies a la llança i a la destresa del cavaller Jordi, seria deshonest no estar també agraït al drac, doncs és de la seva pròpia sang de la qual emanen les roses!!

Així que, gràcies Sant Jordi i gràcies drac anònim i vençut quan més gana tenies. Gràcies perquè aquesta festa sense les roses no seria el mateix. Què bonic és el dia de Sant Jordi, el dia del llibre i la rosa!!! Per cert, algú recorda com es diu la princesa? Ah, pepito, és que aquí l’únic protagonista sembla que és el cavaller, però i el drac què? I la princesa, que va patir la de la tonyina, què!!!!??? I les pobres ovelles i la resta de pobres noies del poble que van morir en mans del drac? Tothom comprarà per la diada les últimes novetats literàries, els best-sellers internacionals i els llibres d’autors catalans… Però qui recordarà la llegenda de Sant Jordi? Qui recordarà el drac i les ovelles? I la princesa! Qui la recordarà? Esperem que els nens i nenes, que segur que aquesta setmana els hi explicaran al cole…

És per això que l’Esplai Natzaret vol retre homenatge a la rosa, al drac, la princesa i la llegenda. És per això (i perquè som un esplai) que volem veure molts nens i nenes aquest divendres!!! Per això muntarem una parada de roses!!! Pares i mares també podeu venir!!!!!!!!!! Tothom pot venir, perquè vendrem roses a preus assequibles a totes les butxaques i edats. Tothom pot venir perquè tothom pot comprar roses. El dia de Sant Jordi és una dia especial, en el qual pots fer molt feliç a algú amb un gest senzill. Bé, això ho pots fer cada dia, però la gràcia del Sant Jordi és que ho fem tots el mateix dia i així compartim aquest sentiment i l’integrem a la nostra cultura. Així celebrem i compartim coses boniques. La part negativa d’aquestes coses, és clar, són les aglomeracions i totes les complicacions que té que la gent es posi d’acord a fer el mateix, al mateix moment… Això típic que fem tant sovint i que causa tantes cues a les carreteres o que Sant Jordi hagi de venir carregat amb milions de roses d’arreu del món com si fos el Pare Noel. Però quedem-nos amb la part positiva, allò de compartir coses boniques…

Això ho pot fer tothom! I com que és més important la rosa i el gest de regalar-la, fins i tot no passa res si ens oblidem de la princesa i els detalls de la llegenda… (però no oblidem el drac, si us plau, que és el que més els agrada als nens i nenes). El més important és regalar roses, sense necessitat que sigui un noi cavalleresc que regali una rosa a la seva enamorada. Això segur que passarà, no sé si ho veurem, però passarà. Però també hi haurà nois regalant roses a amics i amigues, a pares i mares… i noies que també en regalaran a qui vulguin!!!

Per tot això, els monitors i les monitores de l’Esplai Natzaret, estaran venent roses per tothom, durant tot el dia!!! Els monitores i les monitores de l’esplai no veuran llibres per Sant Jordi, potser ni tan sols tindran temps de veure als seus estimats i estimades!!! Així que… Veniu a comprar roses!!! Veniu a veure’ns!!!!!!!!!!

Com cada any, vendrem roses des de les 7 del matí fins que s’acabin (les 7 de la tarda?). Serem a Nicaragua amb Travessera de les Corts, com ja és tradició. Muntades personalment per nosaltres, especialment per vosaltres. Aquest any amb més novetats i sorpreses. Podreu triar diferents tipus de rosa, roses autèntiques, roses de veritat. I podreu triar la rosa que més us agradi!! Us les decorarem al vostre gust si voleu, o us les vendrem a rams, o al natural. Això sí, sense punxes!!

Seran al mateix preu de sempre, com també ja va sent tradició des de fa anys.
Alegria, que ve Sant Jordi!!!

Us hi esperem!!

Sant Jordi i l'Esplai Natzaret

Per cert, els beneficis de la venta de roses es destinen íntegrament a les nostres activitats d’estiu: les colònies i els campaments. Com que som una entitat sense ànim de lucre i el preu de les colònies i els campaments és el que calculem que costaran, sense esperar beneficis econòmics de cap mena i sense que els monitors cobrin un duro, resulta que això es tradueix directament en una disminució del preu. I és clar, com que es tenen en compte els beneficis obtinguts el dia de Sant Jordi de l’any anterior, esperem enguany tenir tan bona resposta com l’any passat! O més encara, així podríem potser podrem tancar la paradeta a les 19h!! Us hi esperem!!!

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.