Un bon esmorzar

El grups d’Esquirols i Dofins seguim amb molta força intentant descobrir el secret de la felicitat. Al final ahir les monitores i el monitor van portar als petits la ruleta que ens van enviar on estan els diferents tipus d’activitats que podem fer per a descobrir aquest secret.

Aquesta setmana ens va tocar treballar l’alimentació i com que és un tema força extens vam centrar-nos en l’àpat més important del dia, l’esmorzar!

Sempre hem sentit a dir que l’esmorzar és l’àpat més important del dia i, encara que la gran major part de la població no ho porti a la pràctica, és així.

I per què és, l’esmorzar, l’àpat més important del dia? Doncs perquè quan ens despertem ho fem amb el que se’n diu el “dejú nocturn”. Mentre dormim el cos gasta una quantitat molt baixa d’energia, però en gasta i, per contra, no n’incorpora gens… anirà utilitzant el que li hem donat per sopar, però arribarà al matí amb dèficit d’energia. Aquesta carència d’energia matutina i aquest “dejú nocturn” no es trencaran fins que el cos no incorpori una nova presa energètica provinent de l’aliment.

Molts dels nens i nenes ja sabien això però tot i això, a la primera part on havien de dibuixar allò que havien menjat per esmorzar van escriure RES!!! No pot ser això!!! Així que ens vam posar mans a l’obra per intentar ensenyar que s’ha de menjar per fer un bon esmorzar.

Vam fer tres equips i vam començar un concurs en el que el guanyador seria el que aconseguir les tres imatges dels aliments que composen el primer àpat del dia.
La primera prova era fer unes curses de relleus però per augmentar la dificultat, al arribar al monitor havien de dir una fruita que cap dels membres del grup podia repetir. Van correr moltíssim i a part van dir tot de fruites que els monitors no ens esperavem gens.

Un bon esmorzar

Un bon esmorzar

Un bon esmorzar

Després van haver de contestar unes preguntes sobre l’alimentació, com per exemple quants àpats hem de fer durant el dia, quantes peces de fruita i verdura hem de menjar o quina infusió va bé pel mal de panxa. Segur que tots ho sabeu però si algú encara te dubtes podeu anar a preguntar als Esquirols i Dofins i segur que us ho saben dir.

Un bon esmorzar

Un bon esmorzar

Un bon esmorzar

Un bon esmorzar

La tercera prova era fer una piràmide alimentària. Cada grup tenia unes imatges i havien de dir en quina de les quatre parts de la piràmide anava. Ja sabeu que els dolços i olis van a la part més alta, després els aliments amb moltes proteines seguits de les fruites i verdures i per últim tot el que són cereals i derivats. Van tenir alguns dubtes amb les llegums però ara tots saben que són aliments amb moltes proteines i que per això van a la segona fila començant per dalt amb la carn, el peix, ous o els fruits secs.

Un bon esmorzar

Un bon esmorzar

Un bon esmorzar

Un bon esmorzar

Per correr una mica més van fer una cadena tròfica anomenada mags, bruixes i follets. Els mags havien d’atrapar les bruixes, les bruixes als follets i els follets als mags. Van caldre dos rondes però ho van fer força bé!

Un bon esmorzar

Per últim vam fer un mocador a tres bandes on van correr com ningú per aconseguir la imatge.
Encara quedaven un parell de proves però com són un xic xerraires no les vam poder acabar ja que encara faltaven algunes coses per fer i és que ja que estavem parlant de menjar sà els monitors vam decidir que aquell dia fariem un berenar a base de fruita! Els petits van poder decidir entre poma, pera, platan i mandarina i mentre menjaven la fruita que haviem anat a comprar especialment per ells vam fer una gran pancarta amb el que seria un bon esmorzar.
Per una banda teniem el que ells havien esmorzat: molts cereals amb llet, brownies, creppes, donuts i alguna fruita i per l’altre el que seria un bon esmorzar amb cereals, làctics i fruita.

Un bon esmorzar

Vam veure que la majoria no havien fet un esmorzar equilibrat però no és massa tard!! Ara podran ensenyar a tots els seus amics i amigues, pares, mares i a tothom que es trobin com s’ha d’esmorzar per tal de crèixer sans i forts!

Per exemple, en el seu cas, sempre és més convenient fer un bon esmorzar abans de sortir de casa, per dues raons:
1) Per estar més actius i més atents a les primeres hores de classe.
2) Perquè a l’hora del patí han d’esmorzar alguna cosa, sí; però no s’han de passar tota l’estona menjant, també han d‘esbargir-se i passar-ho bé!

I així és com va acabar la tarda d’esplai d’ahir! Jo diria que van aprendre moltes coses i tots esperem que les posin en pràctica i no les oblidin!

Ens veiem la setmana que ve!

kj

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.