Visca, Visca, Visca, la Lluita Feminista

Bon dia famílies!

Com ja sabreu el passat divendres 8 de març va ser el dia Internacional de la dona. A l’esplai seguim uns valors d’educació en el gènere dia a dia, des d’actes tan senzills com utilitzar vocabulari inclusiu, fins a preparar activitats senceres dedicades a aquest tema.

Vivim en una societat cisheteropatriarcal (una societat que discrimina per raons de gènere i orientació sexual) en la qual se’ns ha inculcat els seus valors i les seves idees, i és per això que hem d’intentar contrarestar-ho amb una eina tan potent com el feminisme, que ens ajuda a lluitar contra els estereotips i rols que se’ns imposen i visibilitzar tota la feina que fan les dones, sigui remunerada o no.

És per això que el passat dissabte a l’esplai vam voler posar èmfasi en aquests valors que treballem a diari i cada grup va fer una activitat diferent relacionada amb el tema.

Aquí us deixen un petit resum del que va fer cada grup:

ESQUIROLS

El passat dissabte el grup d’esquirols vam aprofitar per treballar els estereotips de gènere i les desigualtats entre homes i dones ja, que creiem que des de ben petits és important parlar d’aquests temes.

Per tractar aquests temes vam fer diverses activitats i reflexions, aquestes eren de: classificar joguines o peces de roba, reflexionant si els colors o els esports tenen algun gènere definit. Finalment vam explicar-los algunes de les desigualtats que ens trobem a la vida quotidiana entre dones i homes.

DOFINS

Els infants de Dofins van jugar a fer girar la ruleta. Però aquesta era especial, ja que podíem caure en una de les cinc categories següents: desigualtat de gènere, col·lectius LGTBI+, dones referents, violència de gènere o estereotips de gènere. Per cada una de les possibilitats vam fer diverses activitats que ens introduïren en la temàtica i juntxs vam descobrir noves realitats. Anem coneixent les injustícies que viuen i vivim les dones i a poc a poc n’anem sent conscients… Que la ruleta segueixi girant!!

Sin título

GUINEUS

Les guineus portem tot el trimestre amb la Carlota, una noia que ens està ajudant a descobrir algunes les dones importants de la història.

El passat dissabte la Carlota ens va explicar que estava preparant un treball que duia el títol «Història de les dones» però que necessitava ajuda. Així que totes juntes vam anar als jardins Clara Campoamor a buscar una estudiant d’història perquè ens ajudes. Gràcies a ella vam poder descobrir dones com la Nefertiti, la Malala o l’origen de dates tan importants com el 8 de març o el 25 de novembre.

IMG_20190309_184047

ISARDS

Isards portem molts dies del segon trimestre destinat a preparar un videoclip per a poder participar en un concurs. I el passat dissabte va ser el dia de la gravació d’aquest, vam quedar a les 14:15h per començar ben d’hora i que ens donés temps a acabar-ho. Aquest concurs té una temàtica que és la de reivindicar alguna cosa de la societat, i nosaltres ho hem volgut fer sobre el masclisme d’aquesta. Quan ho tinguem tot llest, ja rebreu notícies nostres!

JOVES

El grup de joves vam dedicar la tarda a preparar el camp de treball de l’estiu, ens vam dividir en comissions i després de posar en comú la feina feta vam aprofitar que el dia anterior va ser 8 de març per fer una dinàmica de gènere sobre situacions i desigualtats de gènere.

2019-03-14_07-54-33

Tot i fer activitats especials pel 8 de març, volem recordar-vos que l’esplai eduquem en el gènere dia a dia, perquè cada dia és 8 de març!

Visca la lluita feminista!

 

One thought on “Visca, Visca, Visca, la Lluita Feminista

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.